Oceanz Academy

Een groeiend aantal branches maakt kennis met 3D printing. Vaak is het terrein nog redelijk onbekend en is meer kennis gewenst. Oceanz. is als professioneel 3D printbedrijf bedreven in deze techniek en deelt haar kennis graag met belangstellenden.

oceanz academy 2.jpg

3D printen in uw branche?

Bent u werkzaam in een branche waar 3D printen de toekomst kan hebben of heeft? Dan lichten wij u graag voor over de voordelen en mogelijkheden die deze ‘nieuwe industriële revolutie’ voor u kunnen betekenen.

3D print brainstormsessies 

Bij Oceanz organiseren we brainstormsessies waaraan verschillende partijen deelnemen. Doel van de bijeenkomsten is kennis opdoen en ervaringen uitwisselen rondom bepaalde onderwerpen. Met een select gezelschap van branchegenoten en experts gaan we daarom graag het gesprek aan. Geen verkoopbijeenkomst, enkel kennisbundeling.   3D printen in het onderwijs 

Steeds meer onderwijsinstellingen integreren 3D printen binnen het onderwijs. De studenten en leerlingen komen op die manier in aanraking met nieuwe technologieën. Dankzij 3D printen werken zij aan hun creativiteit, digitale geletterdheid, ruimtelijk inzicht en kritisch denkvermogen. Als professioneel 3D printbedrijf is Oceanz regelmatig gastheer voor scholieren en studenten en voor diverse mogelijkheden: 
- kennismaken met professioneel 3D printen en rondleiding 
- samenwerkingen binnen het onderwijsaanbod 
- gastcolleges
- stageplaatsen
- scriptie-onderzoek 
 

Ondernemers en makers werken samen in het MakersLab Ede naast Oceanz

Het FabLab is vernieuwd. De ontwerp- en werkplaats heeft een rijker aanbod, professionele huisvesting én heet nu MakersLab. Dit is de technische proeftuin voor ondernemers en jong talent. In het MakersLab kunnen alle makers experimenteren met de nieuwste technologie. Inspiratie opdoen, samenwerken en kennis delen. Dat inspireert onderwijs én bedrijfsleven. In het MakersLab is ruimte om te ontwerpen, te sparren en samenwerkingspartners te vinden. Ondernemers en makers werken samen in het MakersLab. Het MakersLab is onderdeel van COG, waar ROC A12 onderdeel van is. Onder regie van Knooppunt Techniek, is een intensievere samenwerking gerealiseerd tussen ROC A12 en Oceanz.


Scholen en verbanden waar wij al regelmatig mee samenwerken: 
Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), ROC A12, Het Streek, Foodvalley Edulab, Knooppunt Techniek.

3D print training - VU Amsterdam

3D print training - VU Amsterdam

"De informele sfeer en flexibele insteek van de Workshop 3D printen hebben we zeer gewaardeerd. De presentatie was zeer informatief en de rondleiding gaf een goed beeld van het 3D printproces in werking. Het naslagwerk is erg praktisch en de geprinte griffioenen hebben inmiddels een mooie plek gekregen."

Olga Jukema, mede namens alle 20 technici van VU Amsterdam 

 

Oceanz is een erkend leerbedrijf

Oceanz is een erkend leerbedrijf

Beroepsonderwijs en bedrijfsleven werken samen in Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Studenten krijgen zo de beste praktijkopleiding met uitzicht op een baan. Bedrijven krijgen op deze manier de vakmensen die ze nodig hebben. 

Oceanz is onlangs uitgebreid met:

  • Procesoperator A (niveau 2)
  • Procesoperator B (niveau 3)
Meer kennis over 3D printen?

Meer kennis over 3D printen?

Oceanz Academy:

  • Individuele 3D printtraining 
  • Bedrijfspresentatie en rondleiding 
  • Onderwijs: kennisdelen en samenwerken 
  • Stageplaatsen en/of afstudeeronderzoek 
  • Brainstormsessies  

 


 

Oceanz & TechniekTalent.nu

Oceanz & TechniekTalent.nu

Oceanz heeft zich onlangs aangemeld bij 'Gastlessen, zó geregeld', een nieuwe dienst van TechniekTalent.nu. TechniekTalent.nu is een samenwerkingsverband van technische sectoren in opdracht van werknemers- en werkgeversorganisaties. Door mee te doen aan 'Gastlessen, zó geregeld' wil Oceanz jongeren enthousiasmeren voor techniek.

Sanne op snuffelstage bij Oceanz

Sanne op snuffelstage bij Oceanz

Sanne de Nijs (14) werkte tijdens haar snuffelstage vier dagen mee bij Oceanz. "Ik vind het leuk dat ik nu al kennis heb gemaakt met 3D printen, omdat dit de toekomst gaat worden. We gaan er allemaal mee te maken krijgen”.