Design, 3Dprint én win

Heijmans en DUS Architects zijn op zoek naar vernieuwers die de 3D geprinte gevelbekleding van de toekomst kunnen ontwerpen en 3D printen. Dit doen zij met de Design & 3D print Facade ontwerpwedstrijd!

logo 3d printfacade.png

Al jaren is personificatie niet meer weg te denken. Online je eigen auto, fiets of schoenen ontwerpen met kleuren, patronen en materialen die jouw persoonlijke smaak weergeven. Toch is het in de bouw nog nauwelijks mogelijk om een huis naar eigen smaak te designen. Daarom zijn Heijmans en DUS Architects op zoek naar vernieuwers die de 3D geprinte gevelbekleding van de toekomst kunnen ontwerpen en 3D printen.

Meedoen?
1. Ontwerp je eigen gevel op een tegel van 15 x 15 cm (Check hier het basisontwerp). Kleur, structuur, type materiaal en ontwerp mag men zelf bepalen!
2. 3D Print het ontwerp en stuur het op óf laat het ontwerp 3D printen via het 3D Hubs netwerk in de regio Den Bosch
3. Een vakkundige jury en het publiek kiezen twee winnaars

Jury
De vakjury, bestaande uit Hans Vermeulen (DUS Architects), Tim Geurtjens (MX3D/Joris Laarman Lab), Filemon Schöffer (3Dhubs), Salomé Galjaard (Arup) en Alma Krug (Heijmans), beoordeelt de inzendingen en kiest uiteindelijk het winnende ontwerp.

Dit kun je winnen:
De winnaar ontvangt het ontworpen gevelelement in een grootte van één bij één meter uit de levensgrote 3D printer ‘Kamermaker’ van het 3D Print Canal House. Daarnaast ontvangt de winnaar een pakket met 3D printmateriaal twv €250. Ook het publiek kiest een favoriet ontwerp. De winnaar van de publieksprijs wint een pakket met 3D printmateriaal t.w.v. €250.

De ontwerpwedstrijd loopt van 1 september t/m 30 september 2015. Op 14 oktober worden de winnaars bekend gemaakt. Heijmans vergoedt per geprint ontwerp €15 (in de vorm van een vergoeding van het materiaal of van de kosten gemaakt bij 3D Hubs).

Meer info