MakersLab Ede opent deuren voor makers en ondernemers

Het MakersLab in Ede heeft haar deuren officieel geopend en is daarmee dé technische werkplaats voor ondernemers en (jong) talent in Ede en omgeving. Het lab is gehuisvest in een technologisch hoogwaardig pand en gekoppeld aan het pand van Oceanz. In het MakersLab maken studenten, makers en ondernemers kennis met hoogwaardige technologie: van 3D-ontwerpen en 3D printen tot virtual reality. 

Opening Makerslab Ede en Oceanz 3D printing NL.jpg

Eén van de doelstellingen van het MakersLab is om jongeren te interesseren voor techniek en hen zelf te laten ervaren hoe leuk en interessant techniek is. Studenten, makers en het bedrijfsleven werken onder deskundige begeleiding samen, experimenteren, ontwerpen nieuwe producten, ontwikkelen en testen deze. Het lab beschikt over moderne apparatuur, software en faciliteiten om samen te werken en ideeën te realiseren. Hiermee is het MakersLab een unieke plek waar (techniek)onderwijs, ondernemen, hoogwaardige kennis, innovatieve technologie en passie voor techniek samenkomen.

Publiek-private samenwerking

Het MakersLab is onderdeel van de Christelijke Onderwijs Groep Vallei & Gelderland-Midden (COG). Vanuit de Publiek-Private samenwerking Tech4Food heeft het MakersLab een partnerschap met Knooppunt Techniek, Oceanz en Icr3ate. Een unieke combinatie van onderwijs, ondernemen, kennis, technologie en passie voor techniek.

MakersLab & Oceanz 

Tijdens de opening maakten bezoekers kennis met de diverse mogelijkheden van het MakersLab en kregen zij een rondleiding bij Oceanz: 


Bezoekers mochten uitgebreid kijken bij de professionele 3D printers van Oceanz.


Een demonstratie 3D foodprinting met byFlow.


Bezoekers konden bij Hip3D een full body scan laten maken en een 3D print beeldje van zichzelf bestellen.

 
Peter Smith van Stichting Klean over het eenvoudig oplossen van de Plastic Soup. Van duizenden opgeraapte plastic flesjes wordt nog dit jaar een 12 meter lange plastic Madonna geprint. Als voorbeeld bracht hij een schaalmodel mee en inspireerde de bezoekers met zijn verhaal. 

 

Meer informatie over het MakersLab Ede?

www.makerslab.nl
Ampèrestraat 6, Ede
 

 

Makerslab Ede openingstijden.jpg

Opening MakersLab Ede