Technasium scholieren Het Streek ontwikkelen project bij Oceanz

Lara Klunder en Emilie van Wonderen, twee technasium (5 vwo) leerlingen van Het Streek, brachten vandaag een bezoek aan Oceanz. Beiden nemen op school deel aan het vak Onderzoek & Ontwerp. Voor dit vak werken zij aan opdrachten in samenwerking met een opdrachtgever. Aan bod komt het opstellen van een eigen werkplan, het schrijven van een goed wetenschappelijk verslag en samenwerken.   

Technasium nov15-2.jpg

Lara en Emilie kozen zelf voor Oceanz als opdrachtgever. “Het lijkt ons een hele gave uitdaging om een project te doen bij een bedrijf met zo veel actuele technieken”. Zij krijgen een uitdagende en realistische opdracht die in het teken staat van industrieel ontwerpen en past bij het werk van een hoger opgeleide kenniswerken (hbo/wo). Komende maanden gaan zij dit project ontwikkelen en afronden.

“Het mooie van het vak Onderzoek & Ontwerp is dat je op relatief jonge leeftijd al zelf een project opzet en in contact komt met verschillende instellingen en bedrijven waar je later misschien een opleiding wilt volgen of stage kan lopen”, vertellen Lara en Emilie. Beiden willen na het Technasium een opleiding volgen in een technische richting. Lara heeft de voorkeur voor Planologie en Emilie voor Industrieel ontwerpen. “3D printen gaan we dus in de toekomst nog veel tegenkomen”, vertelt Lara. “We hadden een hele andere voorstelling van 3D printen, dit hebben we nog nooit gezien”, aldus Emilie.