3D printen in de praktijk

Prototype noviomini mét ISO 13485

Prototype noviomini mét ISO 13485

Voor een klinisch prototype en een zichtmodel van de Noviomini (een wearable op basis van echotechnologie) is gebruik gemaakt van 3D printen. “Een makkelijke manier om ‘even’ een proefmodel te printen. Het werkt snel en ziet er ook meteen goed uit. Dankzij de professionele 3D printmethode wordt het model netjes en fijn geprint en kun je het gelijk goed inzetten als zichtmodel”, aldus Novioscan. 
 

3D geprinte pop voor blinde Danique

3D geprinte pop voor blinde Danique

‘Eindelijk kan ik mijzelf ‘zien’’

Danique is sinds haar 6e jaar blind. Zij ziet wel contouren en contrast, maar geen details. Uiteraard is zij als tiener meer dan nieuwsgierig hoe zij er uit ziet. Haar ouders vatten daarom het idee op om Danique voor haar 16e verjaardag een beeldje van zichzelf cadeau te geven. 3D printing was hiervoor dé oplossing en Oceanz. bleek dé professionele 3D printpartij om dit voor hen te realiseren.

‘Op elk potje past een 3D-geprint dekseltje’

‘Op elk potje past een 3D-geprint dekseltje’

Plasticum Netherlands ontwerpt, ontwikkelt en produceert ‘Caps & Closures’ voor grote producenten. Het gaat hierbij om alledaagse producten, want minstens 1 op de 3 producten bij ons thuis draagt wel een dop van Plasticum. Om op elk potje een passend dopje of dekseltje te vervaardigen, wordt tegenwoordig volop gebruik gemaakt van 3D printing. 

Ubbink met 3D printen het dak op

Ubbink met 3D printen het dak op

Ubbink biedt oplossingen voor energie-efficiency en een goed binnenklimaat voor gebouwen in heel Europa. Eén van de toonaangevende producten van Ubbink is de Universele Ubiflex Dakdoorvoerpan 15°-55°. Dit product is een treffend voorbeeld van het inzetten van rapid manufacturing, ofwel 3D printing. 

WEpod garage in 3D print

WEpod garage in 3D print

The Barn is de garage van de toekomst voor de zelfrijdende WEpod. Dit innovatieve voertuig gaat rijden tussen station Ede-Wageningen en Wageningen Campus.
Aan studenten van de technische opleidingen van ROC A12 de opdracht om een duurzame stalling te ontwerpen en deze te presenteren. The Barn werd 3D geprint in ZCorp en als premium aangeboden aan de aanwezigen

3D geprint spuitstuk voor ‘virtual reality’ brandoefening

3D geprint spuitstuk voor ‘virtual reality’ brandoefening

Ontwerpbureau Frank & Frens ontworp in opdracht van XVR de behuizing van de ‘digital water nozzle’. Dit spuitstuk wordt gebruikt om brandweerlieden virtueel te trainen op het blussen van complexe branden. Frank & Frens maakten gebruik van 3D printing om snel enkele prototypes van het digitale spuitstuk te produceren en de montage en vormgeving direct aan te kunnen passen. Ook het eindproduct is - vanwege de partijgrootte - 3D geprint. “Alleen op die manier konden we de noodzakelijke functies toepassen in twee losse onderdelen”. 

Schedel voor koninklijke opening Radboudumc

Schedel voor koninklijke opening Radboudumc

Radboudumc heeft op 12 november 2015 officieel drie innovatieve operatiekamers geopend. De officiële opening werd verricht door Hare Majesteit Koningin Máxima. Voor de opening bracht zij een bezoek aan de innovatiebazaar met robots van de toekomst, 3D en virtual reality. Oceanz leverde voor de innovatiebazaar een 3D geprinte schedel waarmee artsen nauwkeurig een schedeloperatie kunnen uitvoeren.

Nagels in 3D print

Nagels in 3D print

“We zijn ontzettend blij met de nagels. De afwerking met de coating is erg mooi gedaan. De samenwerking met Oceanz staat voor mij voor snel handelen en schakelen en het halen van strakke deadlines.”


Jaleesa, Neo Nail Tech 

Mode-ontwerpster Maartje Dijkstra en 3D printen

Mode-ontwerpster Maartje Dijkstra en 3D printen

Maartje Dijkstra is een Nederlandse mode-ontwerpster gevestigd in Rotterdam. Onlangs lanceerde zij haar nieuwste fashion/technology project 'Braindrain' (mensen met kennis die vertrekken). Belangrijk in haar werk is de combinatie tussen technologie, vooruitstrevendheid, styling en handwerk, dat staat voor individualiteit en iets wat uniek is. 3D printen speelt dan ook een rol in haar ontwerpen.

Prototype Virtual Reality camera in 3D print

Prototype Virtual Reality camera in 3D print

Ontwerpbureau Kiva Kuva heeft een Virtual Reality camera ontworpen voor Horus View and Explore. Lennert van der Laan van Kiva Kuva: “Virtual Reality technologie maakt een enorme ontwikkeling door, waardoor er steeds betere componenten moeten worden ingebouwd in nieuwe camerabehuizingen. Met 3D printen kunnen we snel inspelen op deze veranderingen en nieuwe ontwerpen 3D printen. Wij geven de ontwikkeling een boost, doordat nu veel sneller en efficiënter getest kan worden”.

2755 Poldermolens, Nationale Museumweek

2755 Poldermolens, Nationale Museumweek

Oceanz printte voor de Nationale Museumweek 2755 kleine poldermolens naar het molenmodel in het Openlucht Museum in Arnhem. Deze werden goud gespoten en gebruikt voor de grootse opening van de museumweek. De molentjes werden uit één stuk geprint, waarbij de wieken van de molentjes ook konden draaien. De presentatie van de molentjes, in het centrum van Arnhem, trok veel publiek. 

Amazing Hand-Crank Fan printed in One Piece

Amazing Hand-Crank Fan printed in One Piece

Op 3Dprint.com, het grootste blog over 3D printen wereldwijd, is een artikel geplaatst over de 'Hand-Crank fan'. Dit ontwerp van kunstenaar Rob Drummond is geprint bij Oceanz.
"The fan was printed in one piece over a span of approximately two hours. The results? An unbelievably amazing product that one probably would never believe was 3D printed as a single object."