Een 3D poppetje van jezelf?

Vergeet de traditionele pasfoto, schoolfoto, familiefoto of portretfoto. Binnen no-time is het heel normaal dat er 3D geprinte poppetjes op de schouw of het bureau staan. Werden onlangs nog 700 Amsterdamse basisschoolkinderen gescand en geprint door 'de nieuwe schoolfotograaf', in Japan staan (binnenkort) zelfs al 3D print fotohokjes op straat. Bij Oceanz zien we het aantal aanvragen naar 3D geprinte poppetjes duidelijk groeien. Daarom in dit blog meer over 'jezelf in 3D' en hoe het werkt.  

3D geprint poppetje 5 - Oceanz.jpg

Om een 3D geprint poppetje van iemand te kunnen printen, wordt in enkele seconden eerst een 3D scan gemaakt. In deze driedimensionale foto wordt elk punt nauwkeurig vastgelegd. De foto's worden daarom op het zelfde moment gemaakt uit meerder hoeken en hoogten, zodat het beeld vanuit alle zijden kan worden opgebouwd.

Het scannen kan ook gebruikt worden voor het vastleggen van objecten. Zelfs het scannen van een huisdier is mogelijk. Na het scannen kunnen de gemaakte scans bekeken en geselecteerd worden. Daarna wordt het beeld omgezet naar een bruikbaar digitaal printbestand. Het bestand wordt naar de 3D printer gestuurd. Deze zet de gegevens om in een poppetje, zodat de printer het beeldje laag voor laag opbouwt in zandsteen

ZCorp printtechniek

Deze 3D printtechniek noemen we ZCorp. Bij deze techniek worden de poederdeeltjes niet aan elkaar versmolten door een laser, maar aan elkaar verlijmd. Het toegepaste materiaal is het beste te vergelijken met gips.

Hoogste kwaliteit scannen voor beter resultaat 

Bij Oceanz printen we deze poppetjes volop; van borstbeeld tot een poppetje van kruin tot teen. De kwaliteit van het scannen is van groot belang voor het eindresultaat van het uiteindelijk geprinte poppetje. Bij Oceanz kiezen we daarom enkel voor de beste kwaliteit scans.

Formaat en prijs 3D print poppetje 

De prijs van een 3D geprint poppetje is afhankelijk van de scankwaliteit, maar ook van de hoogte van het 3D geprinte poppetje. Een borstbeeldje kan daarom soms een goedkoper alternatief zijn. De beeldjes kunnen ook niet té klein worden, altijd moet rekening gehouden worden met een minimale wanddikte van 3mm. Dat betekent dus dat we bij het scannen al rekening moeten houden met een plooi van een jasje, een vinger, een riem van een tas of bijvoorbeeld een losvallende sjaal. 

Inspiratie: 3D geprinte poppetjes bij...

De aanvragen waarbij het scannen en printen van de poppetjes wordt ingezet zijn heel divers. Enkele ideeën zijn:

- bedrijfsevents
- huwelijk en jubilea (als paar bovenop de bruidstaart!)
- het vastleggen van een zwangerschap
- baby- of kinderfoto
- alternatief voor een fotocadeau
- dierbare herinnering
- marketingacties 

3D geprinte pop voor blinde Danique

3D geprinte pop voor blinde Danique

‘Eindelijk kan ik mijzelf ‘zien’’

Danique is sinds haar 6e jaar blind. Zij ziet wel contouren en contrast, maar geen details. Uiteraard is zij als tiener meer dan nieuwsgierig hoe zij er uit ziet. Haar ouders vatten daarom het idee op om Danique voor haar 16e verjaardag een beeldje van zichzelf cadeau te geven. 3D printing was hiervoor dé oplossing en Oceanz. bleek dé professionele 3D printpartij om dit voor hen te realiseren.

3D geprint poppetje 4 - Oceanz.jpg

Contactgegevens

Bezoek Oceanz.
Maxwellstraat 21,
6716 BX EDE

T: +31 (0) 318 769 077
E: info@oceanz.eu 
I: www.oceanz.eu