3D printen én 'Black Friday'

Heel Amerika staat vandaag in het teken van Black Friday. Thanksgiving is voorbij, het is nú tijd voor de kerstinkopen. Black Friday staat als heuse traditie symbool voor koophysterie. De winkels openen midden in de nacht hun deuren en koopjesjagers staan uren in de rij om te profiteren van waanzinnige kortingen. In Nederland doen de eerste winkelketens voorzichtig mee, maar echt Amerikaanse taferelen blijven uit. Voor nu grijpen wij deze 'Friday' nog maar even aan om ons 'Black' onder de aandacht te brengen. En, dat dit ook bij Oceanz aardig explosief kan zijn, laat het filmpje wel zien.

BlackFridayOceanz.jpg

Een 3D print kleuren in zwart 

De basiskleur van een 3D printmodel is wit. Na het SLS printen wordt het model -op verzoek van de klant- gekleurd. Zwart is daarbij één van de mogelijke 3D print kleuren. Onlangs hebben we deze kleur verder geoptimaliseerd en kunnen we een nóg intenser zwarte kleur aanbieden. 
 

Voorbeelden van 3D prints, gekleurd in zwart:

 
Phonecase (Moogue) Zwarte gripper als industriele toepassing (EOS)
       
3D geprint spuitstuk voor virtuele brandoefening
 
3D printen in conceptfase veringsystemen van Tractive Suspension 

 Coating voor kleurbehoud 3D print

Als zwart ook écht zwart moet blijven, biedt het coaten van een 3D printmodel dé oplossing. Door een 3D printmodel te voorzien van coating (FDA coating en UV Coating), krijgt deze een hoogwaardige beschermlaag tegen diverse externe invloeden. 

Een coating beschermt een 3D printmodel tegen o.a.:

  • UV-licht
  • chemicaliën
  • vuil
  • zout water
  • slijtage en krassen 

Een coating biedt:

  • Verminderde gasdoorlaatbaarheid
  • Behoud van kleur
  • Weerstand tegen corrosie en oxidatie

Hoogwaardige lak op 3D print

Een 3D print kleuren met een hoogwaardige lak op basis van een RAL kleur zorgt voor een perfecte finish. Ook zwart metallic behoort tot de mogelijkheden:


Full Color 3D printen mét zwart

Bij 3D printtechniek ZCorp worden de poederdeeltjes niet aan elkaar versmolten door een laser, maar aan elkaar verlijmd. Het toegepaste materiaal is het beste te vergelijken met gips. Bij het produceren van een full color model wordt gebruik gemaakt van zandsteen 3D printmateriaal. Dit materiaal is onder andere geschikt voor beeldjes, 3D logo's, prototypes, architecturale modellen en andere modellen die in kleur en hoge kwaliteit geproduceerd moeten worden. Het produceren van een model gebeurt laag voor laag op poederbasis en wordt gehecht door bindmiddel. Tegelijkertijd wordt de inkt op het model aangebracht. ZCorp is zeer geschikt voor 3D geprinte poppetjes


3D printen in Carbon

3D printen in Carbon kent twee aantrekkelijke voordelen: 

  • Carbon is een sterk materiaal, maar liefst 3x sterker dan nylon
  • Carbon is licht in gewicht 

Een lichtgewicht materiaal biedt interessante mogelijkheden voor onder meer de luchtvaart, maritieme sector, autobranche en fietswereld. 
Carbon draagt bij aan het verhogen van snelheid en een zuiniger verbruik. Het materiaal is standaard donkergrijs/antraciet van kleur. 

> In het filmpje laten we het 3D printen van Carbon zien


Zelf Kerstinkopen doen?

Op zoek naar een verrassend kerstgeschenk? Met een 3D geprint cadeau ligt er dit jaar in elk geval iets origineels onder de boom. 3D printen wordt steeds meer toegepast voor relatiegeschenken, maar ook voor interieur, fashion, accessoires of awards. Ter inspiratie...

Zwart kleuren voor sieraden (Dyvsign) 3D prints in huis 


Enjoy your friday! #BlackFriday

Oceanz sample Black 3D printing.jpg

3D printing Carbon

Contactgegevens

Bezoek Oceanz.
Maxwellstraat 21,
6716 BX EDE

T: +31 (0) 318 769 077
E: info@oceanz.eu 
I: www.oceanz.eu