5X Goede voornemens die wel slagen!

Met een nieuw jaar voor de boeg, ploppen overal goede voornemens op. Maar liefst 80% van de Nederlanders neemt zich iets voor. Helaas, lukt het meer dan driekwart van hen niet om deze plannen werkelijkheid te laten worden. Gelukkig zorgt 3D printen ervoor dat deze vijf populaire voornemens niet kúnnen mislukken. 

make it.jpg

1. Lief zijn voor dieren

Wist je dat 3D printen de afgelopen jaren al heel veel dieren heeft geholpen aan een prettiger leven? Vooral dieren met een misvorming, beschadiging of ziekte hebben veel baat gehad bij bijvoorbeeld 3D geprinte protheses. Twee treffende voorbeelden:

- Toekan krijgt nieuwe snavel (Costa Rica) om weer goed te kunnen eten. (meer info)

- Schildpad krijgt 3D geprint schild zodat zijn echte schild niet beschadigd. (meer info

2. Milieubewuster leven 

3D printen past prima binnen een bestaand of toekomstige beleid op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Oceanz ontwikkelt niet alleen prototypes in een kort tijdsbestek, ook de transportafstanden zijn gering. Dit vanwege de productie in Nederland. 3D printen is tevens een duurzame techniek omdat de afvalstoffen tot een minimum beperkt worden en het materiaal wordt hergebruikt (zero/less waste). Samen met Oceanz de wereld zelf dus ook een klein beetje beter maken.
 

3. Persoonlijk contact 

Uit onderzoek blijkt dat klanten behoefte hebben aan persoonlijk contact. Geen online dienstverlening, maar ‘gewoon’ iemand aan de telefoon of aan tafel. Bij Oceanz zijn we het daar volledig mee eens.
We ondersteunen onze klanten in de zoektocht naar de beste toepassing van nieuwe technologie en materialen, waaronder additive manufacturing. Oceanz is geen digitaal platform, het draait om de menselijke kant. We gaan met onze klant aan tafel brainstormen over nieuwe oplossingen en 3D print-innovaties ontwikkelen die het verschil maken. Samen zoeken we naar de toegevoegde waarde en komen we bijvoorbeeld tot reductie van faalkosten of het verhogen van de productiecapaciteit. Oceanz maakt het verschil met deze persoonlijke aanpak.
 

4. Gezond en uitgebalanceerd eten 

3D foodprinting, het 3D printen van voedsel, is in opmars. Al zien we op dit moment nog vooral fun en experimenten. Achter de schermen van onderzoeksbureaus is men al stappen verder en wordt gewerkt aan 3D geprint voedsel op maat. Binnen een aantal jaar kunnen er maaltijden worden bereid met toegevoegde vitaminen, maar bijvoorbeeld ook een uitgebalanceerd gerecht dat past binnen een bepaald dieet. TNO combineert kennis over voeding met de 3D print technologie. “3D geprinte voeding levert daarmee een concrete bijdrage aan de gezondheid van consumenten en duurzaamheid in productie”, aldus het onderzoeksbureau op de eigen website. Lees hier meer over 3D foodprinting…

foto: TNO 

5. Beter met geld omgaan   

Bij Oceanz zoeken we samen met de klant naar de meeste effectieve en efficiënte oplossingen. We beoordelen de toegevoegde waarde van 3D printen en komen zo bijvoorbeeld tot reductie van faalkosten of het verhogen van de productiecapaciteit. Goed voorbeeld is het gebruik van 3D printen in de luchtvaart.

Een eerder gedane analyse door Roland Berger toont aan dat een minimale aanpassing aan een - op het eerste oog - klein vliegtuigonderdeel een enorme besparing kan opleveren. Dankzij 3D-printen kunnen vliegtuigfabrikanten bijvoorbeeld het gewicht van veiligheidsgordels verlagen van 155 naar 70 gram. Dit lijkt een kleinschalige verbetering, maar het bespaart meer dan drie miljoen liter kerosine of € 2 miljoen over de totale levensduur van een Airbus A380 vliegtuig. Het is maar een voorbeeld...foto: consultancy.nl 

SLS 3D printing - Oceanz

De voordelen van 3D printen

  • Oplage in enkele stuks mogelijk
  • Modelaanpassingen eenvoudig door te voeren (ook bij enkele stuks)
  • Snelle levering
  • Productie in eigen land
  • Duurzame productietechniek (minimale hoeveelheid afvalstoffen en hergebruik van het materiaal)
  • Kostenbesparing op het gebied van logistiek en distributie

Contactgegevens

Bezoek Oceanz.
Maxwellstraat 21,
6716 BX EDE

T: +31 (0) 318 769 077
E: info@oceanz.eu 
I: www.oceanz.eu