Even voorstellen: Eva Hofland nieuwe R&D-collega bij Oceanz

Sinds 1 september is Eva Hofland werkzaam op de afdeling Research & Development bij Oceanz. Zij richt zich in deze functie op procesoptimalisatie, productkwaliteit en nieuwe nabewerkingsopties. Een korte kennismaking met Eva: 

 

Eva Hofland Oceanz.jpg

Eva is afgelopen jaar afgestudeerd aan de Universiteit Twente voor haar studie Industrial Design Engineering. Eva: “Met deze studie kun je veel kanten op: van design of management tot techniek. Ik koos voor de technische kant, met als specialisatie 'nieuwe productietechnieken en materialen'. 3D printen, en dan met name op industriële schaal, sluit hier perfect bij aan. Voor mijn afstudeeropdracht wilde ik hiermee dan ook graag aan de slag. Via-via kwam ik erachter dat TNO een afdeling heeft die zich volledig richt op 3D printen en alles wat daarbij komt kijken. Zij hadden een mooie opdracht voor mij liggen, die in samenwerking met Oceanz is uitgevoerd.”

3D printen opwaarderen

“Oceanz werkt continu aan het verbeteren van de kwaliteit van hun producten. Hierdoor is mogelijk om een breed scala aan producten te produceren, zoals telefoonhoesjes en sieraden, maar ook machineonderdelen en medische hulpmiddelen. Om hieraan bij te dragen heb ik de relatie tussen de procesinstellingen en de uiteindelijke productkwaliteit onderzocht. Met deze kennis is het mogelijk om de kwaliteit van de geprinte producten te controleren én te garanderen. ”

Steeds hogere kwaliteit 

“Na een succesvolle afronding van mijn studie, kreeg ik een baan aangeboden bij Oceanz. Als medewerker van de afdeling Research & Development richt ik me onder meer op procesoptimalisatie, productkwaliteit en nieuwe nabewerkingsopties. Specifieke (klant)vragen over productkwaliteit, materiaaleigenschappen en bijvoorbeeld nieuwe kleuren of coatings ga ik dan ook graag aan. De uitdaging in deze functie is om de machines zo af te stellen dat niet alleen het uiterlijk, maar ook de eigenschappen (sterkte, stijfheid) van de 3D geprinte producten van een steeds hogere kwaliteit zijn.”

Research & Development voor 3D printen:

Contactgegevens

Bezoek Oceanz.
Maxwellstraat 21,
6716 BX EDE

T: +31 (0) 318 769 077
E: info@oceanz.eu 
I: www.oceanz.eu