Nylon: multifunctioneel voor 3D printen in de zorgsector!

3D printen voor de medische wereld, betekent niet direct het printen van organen en weefsels. Op dit moment wordt 3D printen namelijk vooral gebruikt voor medische instrumenten (onderdelen), anatomische modellen en boor- en zaagmallen. Het materiaal waar deze mee worden geprint is nylon. PA 2200 en PEBA zijn namelijk zeer geschikt voor het printen van modellen voor de medische wereld.

3Dprintheart.JPG

Van Nylon (PA2200 of PEBA) kunnen nauwkeurige en duurzame onderdelen worden geproduceerd. Nylon, de eerst succesvolle polymeer, heeft de volgende belangrijke eigenschappen en voordelen voor de medische industrie:

  • Sterk
  • Slijtvast
  • Flexibel (PEBA)
  • Goede chemische bestendigheid
  • Uitstekend langdurig contact gedrag
  • Hoge nauwkeurigheid en detaillering
  • Bio compatibel volgens EN ISO 10993-1
  • Geschikt voor o.a. stoomsterilisatie (121 en 134 graden)

     
                                        PA2200                                        PEBA

 

Bij Oceanz printen we voor het ziekenhuiswezen met name voor de afdelingen kaakchirurgie, orthopedie, traumachirurgie, radiotherapie en plastische-chirurgie. Dit wordt mogelijk gemaakt door bekwame engineers die de vertaalslag maken van medisch naar technisch. Daarnaast weten de ontwikkelaars van innovatieve medische instrumenten en hulpmiddelen onze hightech productiefaciliteit ook steeds vaker te vinden!
 

Kwaliteit in 3D printen 


Los van alle voordelen en toepassingen van Nylon is het ook zeer belangrijk om kwaliteit te leveren. Dankzij de inzet van een kwaliteitsmanagementsysteem bieden wij als professioneel 3D printbedrijf nog meer betrouwbaarheid en kwaliteit op de 3D printproducten. Hiermee onderscheiden we ons binnen de branche en zorgen op eigen initiatief voor een nieuwe professionaliseringsslag. 

 

 

Een professionele testopstelling.
De proefstaven (PA2200) hebben een
dwarsdoorsnede van 4x10 mm en kunnen
gemiddeld een kracht van 2000 Newton aan.
Dit is ongeveer 200kg.

Het 3D geprinte skelet houdt met gemak
het gewicht van een volwassen man.

3D print materiaal

3D print materiaal

3D printen kan met veel verschillende materialen. Nylon (polyamide) is daarbij één van de meest gebruikte printmaterialen. Dit sterke materiaal kent perfect gebalanceerde eigenschappen en een grote verscheidenheid aan toepassingen. Daarnaast zijn er uiteraard nog volop mogelijkheden; van rubber tot metaal en van gips tot composiet.