Oceanz Academy – Stage lopen & 3D printen

Oceanz heeft regelmatig scholieren en studenten over de vloer. Ook deze maanden volgen verschillende stagiairs een afstudeerstage bij de Oceanz Academy. Zij komen bij ons in aanraking met nieuwe technologieën, maar leveren zelf ook nieuwe inzichten. We stellen Marlous Habraken (Avans Hogeschool), Ryan van den Berg (ROC A12/Technova College) en Bart Wegh (Canisius College) even voor:

oceanz academy 2.jpg

Marloes Habraken 
3e jaar Advanced Business Creation bij Avans Hogeschool
20 weken onderzoek en meeloop stage

“Ik wil alles leren van het gehele 3D printproces, van een tekening tot het geprinte model. Verder wil ik een proef opstarten met gepersonaliseerd 3D printmodellen. Ik wil kijken waarbij hier de kansen liggen en hoe hier meerwaarde mee gecreëerd kan worden. Met 3D printen is meer mogelijk dan je denkt. Zo zijn er veel verschillende technieken, waardoor er allerlei soorten modellen geprint kunnen worden. Het leuke aan 3D printen vind ik dat het productieproces vrij snel is, waardoor je je eigen idee al snel in real life kan zien!
Al tijdens mijn vakantiebaan bij Oceanz, ontdekte ik dat dit een heel divers bedrijf is. Ik vind het erg leuk om te zien dat iedereen enthousiast wordt van grote en/of mooie projecten en dat deze altijd gedeeld worden. Zo weet je als medewerker of stagiair altijd wat er speelt en krijg je steeds meer mee van het proces”.


Ryan van den Berg
Applicatie/game development bij ROC A12/Technova College
20 weken meeloop stage

“Dit is mijn eerste stage, waarbij ik nieuwe programmeertechnieken wil leren en ervaring wil opdoen hoe het er binnen een bedrijf aan toe gaat. Ik vind het interessant om ervaring op te doen binnen een professioneel 3D printbedrijf. Dit is de toekomst van het produceren, aangezien je vanalles kan creëren met 3D printers…”


Bart Wegh
Havo 5, Canisius College in Nijmegen
Beroeps oriënterende stage

“Als opdracht van school heb ik een 3-daagse beroeps oriënterende stage gelopen bij een bedrijf waar ik wellicht na mijn HBO zou kunnen gaan werken. Mijn stage bij Oceanz is dus maar kort, maar ik leerde elke dag een aantal nieuwe functies kennen. Zo krijg ik een indruk hoe de organisatie in elkaar steekt. Ik heb zelf een FDM printer, maar omdat ik niet eerder bezig was met professioneel 3D printen en de SLS-techniek, had ik nog nooit van Oceanz gehoord. Er ging een wereld voor mij open toen ik op zoek ging naar een stageplek. Ik heb in die paar dagen al veel geleerd; van administratie tot het gereed maken van bestanden voor 3D printen. Ik vind het erg interessant, dus wie weet ben ik hier over 5 jaar weer”.

3D printen en onderwijs

" Scholen integreren 3D-printen steeds meer binnen het onderwijs. Dankzij 3D-printen werken scholieren en studenten aan hun creativiteit, digitale geletterdheid, ruimtelijk inzicht en kritisch denkvermogen. "

Oceanz is een erkend leerbedrijf

Oceanz is een erkend leerbedrijf

Beroepsonderwijs en bedrijfsleven werken samen in Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Studenten krijgen zo de beste praktijkopleiding met uitzicht op een baan. Bedrijven krijgen op deze manier de vakmensen die ze nodig hebben. 

Oceanz is onlangs uitgebreid met:

  • Procesoperator A (niveau 2)
  • Procesoperator B (niveau 3)