Oceanz Academy in de praktijk

Oceanz heeft regelmatig scholieren en studenten over de vloer. Op dit moment hebben we binnen de Oceanz Academy maar liefst negen stagiairs. Zij komen bij ons in aanraking met nieuwe technologieën, maar leveren zelf ook nieuwe inzichten. Inmiddels hebben we stagiairs van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN), ROC A12, Hogeschool Rotterdam, Hogeschool Utrecht en Hogeschool Zuyd. We stellen er alvast een paar voor:

Stagiaires Oceanz Academy.jpg

 

 

 

Henk

  
Student Technische Bedrijfskunde - HAN
Afstudeerstage

 

 


Ik heb voor Oceanz gekozen vanuit mijn interesse voor 3D printen. Daarnaast wil ik een bijdrage leveren aan de verbetering van deze productiemethodie.

Hoogst mogelijke service bieden

Ik hoop tijdens deze periode te leren hoe een relatief nieuwe productietechniek ingezet wordt om een continu veranderende markt te bedienen.
Ik ga aan de slag met het opzetten van een systeem voor continue verbetering van het productieproces. Uiteraard met als doel, het leveren van de hoogst mogelijke service richting onze klanten.

 

 

 

Govert 


Student Media & Digitale Communicatie - Hogeschool Utrecht
Stage

 

 


Ik ben een innovatief en creatief denker. Ik houd van innovatie en volledige nieuwe producten met een zicht op de toekomst. Vanaf de eerste keren dat ik hoorde over 3D printen was ik zeer geïnteresseerd hoe dit werkte en hoe je hier een bedrijf in kon maken. Vandaar dat ik vrij enthousiast was toen ik bij Oceanz stage kon lopen. Oceanz is een innovatief bedrijf in een nieuwe branche met veel mogelijkheden waardoor er vrijwel geen beperkingen zijn qua ideeën.

Werken in een markt die continu verandert 

De dagelijkse bedrijfsvoering van een jong en innovatief bedrijf. Hoe betreed je een nieuwe branche zoals die van 3D printing? Wat moet je verwachten en hoe ga je om met een markt die continue verandert?
Wat kunnen we van je verwachten: Een professionele en jonge blik op de toekomst voor Oceanz. Advies wat betreft online marketing & social media en grafische hulp bij de benodigde producten voor Social Media.

 

 

 

 

Florian


Student Gezondheidszorg Technologie - Hogeschool Rotterdam
Afstudeerstage

 

 


Ik zit momenteel in de laatste fase van mijn opleiding en heb ervoor gekozen mijn afstudeeronderzoek bij Oceanz uit te voeren. Dit  omdat ik niet, zoals vele van mijn medestudenten, in het ziekenhuis of bij een puur medisch-technisch bedrijf wilde afstuderen. Ik geloof dat 3D printen een belangrijk aspect gaat worden van de medische wereld en ik wil daar zo vroeg mogelijk op in springen, een kans die ik nu bij Oceanz krijg.

Medische wereld overtuigen 

Op eigen initiatief ben ik bekend geraakt met de basis van 3D printen. Toch zag ik een groot verschil zit tussen de “Huis, tuin & keuken -printers” en de professionele additive manufacturing. Ik wil bij Oceanz leren wat er technisch mogelijk is met professionele 3D printers, hoe het bedrijfsleven werkt en welke voor- en nadelen medisch 3D printen kent. Bij Oceanz ben ik aan het onderzoeken hoe 3D printen ingezet kan worden voor osteotomie (het doorzagen en herpositioneren van bot) in orthopedische ingrepen. Ik wil dat Oceanz de kennis die ik opdoe met dit onderzoek kan gebruiken om de medische wereld te overtuigen van de meerwaarde van 3D printen. Ik geloof dat dit een positieve impact op het zorgproces kan hebben.


 

 

 

Mariska 


Student Marketing-Business School of Management - Hogeschool Utrecht
Afstudeerstage

 

 


De website van Oceanz sprak mij erg aan en ik heb direct contact gezocht. Ik werd open en vriendelijk ontvangen. Ik heb gekozen voor Oceanz, omdat er een prettige sfeer hangt binnen het bedrijf waarin open, enthousiaste en gemotiveerde mensen werken.

Bijdrage leveren aan het succes 

Voor Oceanz ben ik bezig met het schrijven van een marketingplan met betrekking tot de medische markt. Ik wil graag meer leren over  3D printen. Ik ben nog vrij onbekend met de mogelijkheden binnen deze technologie, maar dit gaat zeker de toekomst worden.
Ik hoop dat ik met mijn afstudeerstage een bijdrage kan leveren aan het succes van Oceanz.

 


Steeds meer mensen en bedrijven maken kennis met 3D printing. De techniek is nog redelijk onbekend en vaak is meer kennis gewenst. Onder de naam Oceanz Academy delen wij onze kennis over 3D printen. “Met Oceanz Academy verbreden we de kennis, gaan we op zoek naar noviteiten en zijn we niet bang voor innovaties en ontwikkelingen”, aldus directeur Erik van der Garde.

3D printen en onderwijs

" Scholen integreren 3D-printen steeds meer binnen het onderwijs. Dankzij 3D-printen werken scholieren en studenten aan hun creativiteit, digitale geletterdheid, ruimtelijk inzicht en kritisch denkvermogen. "

Oceanz_logo academy.jpg

Contactgegevens

Bezoek Oceanz.
Maxwellstraat 21,
6716 BX EDE

T: +31 (0) 318 769 077
E: info@oceanz.eu 
I: www.oceanz.eu

Werken bij Oceanz?

Werken bij Oceanz?

Wil jij werken in de wereld van 3D Printing en betrokken raken met misschien wel de meest innovatieve technologie van dit moment? Bij Oceanz zijn we regelmatig op zoek naar nieuwe collega's.