10X professioneel 3D printen in 2016 - Oceanz 3D printing

We behaalden als eerste 3D printbedrijf in Nederland het ISO 13485 certificaat en zetten daarmee een verdere professionele stap binnen de medische 3D printindustrie. We werkten aan talloze mooie 3D printprojecten, waren vertegenwoordigd bij diverse beurzen en evenementen, organiseerden kennissessies voor specifieke branches, gingen diverse samenwerkingen en partnerships aan en verwelkomden nieuwe collega's. Over slechts enkele items schreven we een blogpost. Dit zijn de meest gelezen blogs van Oceanz professioneel 3D printen in 2016: 

oceanz professioneel 3D printen 2016-2.jpg

1. 3D printen heeft de toekomst in het medisch werkveld

Tijdens 3D Medical Expo in Maastricht bevestigden chirurgen, tandtechnici, onderzoekers en fabrikanten van medische hulpmiddelen dat zij efficiënter en nauwkeuriger werken dankzij 3D printen en patiënten hierdoor steeds beter geholpen worden.

Binnen 5 jaar zal 3D printen de medische wereld enorm veranderd hebben.
Lees meer...


 2. De ommekeer van 3D printen in 2016?

We zien een verschuiving binnen 3D printen optreden; van hype en experimenteren naar professioneel printen en het zoeken naar de toegevoegde waarde. De vraag naar toepassingen stijgt; van medische implantaten tot machineonderdelen.

Wat is de toegevoegde waarde van 3D printen? 
Lees meer...


 3. Handsfree, 3D geprint echo-apparaat in zes ziekenhuizen

De Eindhovense startup Usono richt zich op het ontwikkelen van slimme en gebruikersvriendelijke echografie producten. Dankzij de gepatenteerde 3D geprinte ProbeFix kan echografie langdurig en dynamisch ingezet worden bij cardiologie en op de intensive care. 

Met 3D printen had Usono snel en relatief goedkoop prototypes in handen...  
Lees meer...

 4. Orthomanueel arts en modelbouwer ontwikkelen 3D geprinte vorkdrevels

Een orthomanueel arts en een modelbouwer ontwikkelden samen 3D geprinte vorkdrevels voor behandelingen binnen de orthomanuele geneeskunde. Het ontwerp van de drevels is uniek.

3D printen zorgt voor meer mogelijkheden in ontwerp, een kortere productietijd en financieel voordeel.  Lees meer...


 5. Een 3D poppetje van jezelf?

Vergeet de traditionele pasfoto, schoolfoto, familiefoto of portretfoto. De vraag naar 3D geprinte poppetjes stijgt enorm. Ze worden ingezet op grote events, huwelijken, fotocadeaus en meer...  

We schreven een blog over 'jezelf in 3D' en hoe dit in zijn werk gaat. Lees meer... 6. Medisch 3D printen: een prothesekoker

In 2016 werd bij AchilleonZorg een prothese aangemeten bij een 3-jarig patiëntje waarbij een amputatie van een gedeelte van het onderbeen noodzakelijk was.

3D printen is dé methode om de hulpmiddelen perfect passend te maken. Lees meer... 7. Inspiratie: de rol van 3D printen in het werk van mode-ontwerpster Maartje Dijkstra

Mode-ontwerpster Maartje Dijkstra lanceerde in 2016 haar nieuwste fashion/technology project 'Braindrain'. Belangrijk in haar werk is de combinatie tussen technologie, vooruitstrevendheid, styling en handwerk, dat staat voor individualiteit en iets wat uniek is.

3D printen speelt dan ook een rol in haar ontwerpen. Lees meer...


 8. Even voorstellen: Eva Hofland nieuwe R&D-collega bij Oceanz

In september verwelkomden we Eva Hofland als nieuwe Research & Development-collega bij Oceanz. Zij richt zich in deze functie op procesoptimalisatie, productkwaliteit en nieuwe nabewerkingsopties.

Een korte kennismaking met Eva: Lees meer... 9. Inspiratie: 3D geprinte nagels van NEO NAIL TECH

Een goed voorbeeld van 3D printen in mode en beauty is 'nail art'. NEO NAIL TECH lanceerde twee jaar geleden 3D geprinte nagels en met succes... 

Founder Jaleesa van Beek vertelt over haar keuze voor 3D printen en de voordelen ervan. Lees meer...


 10. Kun je een 3D-gipsprinter ombouwen naar een suikerprinter?

MBO-studenten Kevin en Djordi (Mechatronica/Technicus niveau 4 bij ROC A12) konden wel wat extra uitdaging gebruiken in hun tweede leerjaar. Zij namen deel aan een zogenaamd ‘excellentie traject’ bij Oceanz.

Kevin en Djordi bouwden een 3D gispprinter om naar een suikerprinter. 
Lees meer...

 


Alle blogs van Oceanz professioneel 3D printen