Orthomanueel arts en modelbouwer ontwikkelen 3D geprinte vorkdrevels

3D printen in het medisch werkveld komt steeds vaker en op steeds meer verschillende terreinen voor. Zo kwamen we onlangs in contact met een orthomanueel arts en een modelbouwer die samen een interessant 3D geprint product op de markt hebben gebracht; vorkdrevels voor behandelingen binnen de orthomanuele geneeskunde.

Uitgelicht 3D geprinte vorkdrevels Oceanz.jpg

De orthomanuele geneeskunde is een methode om afwijkingen in de stand van wervels en bekken ten opzichte van de natuurlijke lichaamsstand te corrigeren en om zo de oorspronkelijke functie van de wervelkolom en het zenuwstelsel te herstellen.
 

Vorkdrevels

Theo Genee is orthomanueel arts en oprichter van Geneespraktijk: “Een mens is van nature symmetrisch aangelegd, maar door verkeerd tillen, een ongeluk of een verkeerde houding kunnen afwijkingen ontstaan aan het bewegingsapparaat (wervelkolom, heupen, bekken). Dit kan klachten als pijn en vermoeidheid veroorzaken.
Een orthomanueel arts draait of kraakt het lichaam niet, maar corrigeert door met de handen druk uit te oefenen op de wervels en botten, waarbij tegelijkertijd een trilling wordt gebruikt. De wervels worden één voor één behandeld. Niet alle wervels kunnen in één keer worden behandeld.
Tijdens de behandeling maakt dokter Genee gebruik van met name zijn handen, en daarnaast gebruikt hij drevels en de door hem zelf ontwikkelde vorkdrevels.

Ontwikkeling drevels met 3D printen

Genee ontwikkelde deze drevels samen met Stef van Barneveld, eigenaar van Benjamin Modelbouw. Van Barneveld: “Het begon met mijn vrouw, die na een val een slijmbeursontsteking opliep. Na zeven jaar fysiotherapie, zonder succes, kwamen we terecht bij dokter Boris Tonies, orthomanueel arts. Na drie behandelingen was het probleem verholpen. Eén van deze behandelingen gebeurde met drevels. Bij het zien ervan dacht ik ‘deze kan ik zelf ook maken’. Ik heb ze gemaakt van aluminium en het resultaat rondgestuurd in een flyer naar allerlei artsen in dit vakgebied”.
Genee: “Die flyer kwam ook bij mij terecht en ik zag er wel wat in. Ik vond ze mooi, maar had ook andere gedachten over het ontwerp. We zijn de samenwerking aangegaan en kwamen zo op het huidige ontwerp dat we samen hebben ontwikkeld. Bij dit ontwerp is een gedeelte vervaardigd met draai- en freeswerk gefabriceerd uit POM (kunststof). Deze mechanische bewerkingen passen uitstekend bij de 3D printtechniek die we anderzijds hebben ingezet. Hiermee hebben we meer mogelijkheden in het ontwerp gekregen".
 


Specifiek ontwerp 

Specifiek aan het ontwerp zijn de vorken met twee uiteinden. Op het einde zit een polyurethaan rubber dop die contact met het lichaam heeft. De dubbele doppen zijn specifiek ontwikkeld voor de wervels en het bekken. “Op die manier kan ik twee kanten tegelijk manipuleren”, legt Genee uit.
"Inmiddels hebben we samen zeven dubbele en zes enkele drevels ontwikkeld. Ze verschillen onderling in maatvoering; de breedte tussen de twee uiteinden en de doorsnee van de doppen”.
Stef: “Ik blijf graag door ontwikkelen, dus nu ben ik ook aan het kijken of deze dop geprint kan worden zodat er geen gietmalletjes voor het gieten van PU rubber meer nodig zijn”.


Waarom werd bij dit ontwerp gekozen voor 3D printen?

  • Flexibeler in ontwerp: er is gekozen voor 3D printen, omdat er technische problemen waren rondom het ontwerp van de vorkdrevel.
  • Voordeliger om te ontwikkelen: het kostenaspect is een belangrijke factor om 3D printen toe te passen
  • Makkelijker dan gieten
  • Korte productietijd

Contactgegevens

Bezoek Oceanz.
Maxwellstraat 21,
6716 BX EDE

T: +31 (0) 318 769 077
E: info@oceanz.eu 
I: www.oceanz.eu

vorkdrevelset Oceanz.jpg